Touwen

Gemaakt van ons touw

Klimtouwgordijn
Klimtouwgordijn

Tassen
Matilde Vingerhoets breit van ons Jute garen speciale tassen zoals u kunt zien in deze voorbeelden.
Wie meer wilt weten belt met matirosa 06 39144539.

Hieronder nog enkele voorbeelden van wat klanten zoal gemaakt hebben van ons touw of wat wij als bijzondere opdrachten hebben uitgevoerd voor klanten. Heeft u een mooie foto van wat u van ons touw gemaakt heeft, zend deze dan naar ons toe met een begeleidend tekstje, mogelijk plaatsen we deze dan in deze rubriek en/of op onze Facebookpagina.

Klimtouwgordijn


Klimtouwengordijn
Klant: Heesen Project Solutions B.V. Web : www.hpsolutions.nl

HPS uit Nieuwegein is een projectstoffeerder met een grote diversiteit aan werken. Het klantenbestand van HPS varieert van overheidsinstellingen tot bouwbedrijven en van kantoorinrichters tot sportscholen. Van HPS kregen wij het verzoek een klimtouwengordijn te leveren. Een puur esthetisch gordijn dat een plaats zou krijgen in de Fontys Sporthogeschool in Eindhoven. De wijze waarop wij deze klant konden voorzien van de met leer afgewerkte touwen, werd als prettig en professioneel ervaren. Het resultaat ziet u op de foto.

Hondenriemen

Ankerkunst

Klant: Felieke van der Leest : www.feliekevanderleest.com

Kunstenares Felieke van der Leest maakte van door ons naar Noorwegen geleverd Polyprop dit kunstwerkje van een Anker.

Hondenriemen
Klant: Ingrid Alsemgeest : www.pupplace.net

Ingrid Alsemgeest maakt hondenriemen en hondenspeelgoed van ons touw. Zij stuurde ons onderstaande foto en schreef het volgende:

Aangezien er bij mij in huis altijd meerdere en ook steeds wisselende honden aanwezig zijn (wegens opvang) was het voor mij altijd weer een kunst om een passend halsbandje en riem te vinden. Net als je weer voor alle aanwezige honden alles op maat had vertrokken er weer een paar en kon je weer op nieuw beginnen. Mijn man komt uit de jachthondenwereld en daar gebruiken ze de zogenaamde "jachtlijntjes" of "Retriever lijnen" en ook wij hebben daar enkele van in huis. Eigenlijk zijn die ideaal in gebruik, ze passen altijd en ze zijn lekker licht. Zeker als je met meerdere honden tegelijk loopt is het erg handig om niet 5 van die dikke leren riemen, of nog erger meerdere van die flexilijnen, in je handen te hebben.

Hondenriemen

De tijd dat de jachlijntjes alleen maar in het groen of zwart te koop zijn is wel voorbij, maar daar betaal je dan ook wel de prijs voor. Dit bracht mij op het idee om zelf dit soort lijnen te gaan maken. Ik maakte ze eigenlijk alleen voor eigen gebruik totdat ik steeds meer mensen op straat tegen kwam die ze ook wilden hebben en dat heeft mij er toe gebracht om ze ook te gaan verkopen. De lijnen zijn verkrijgbaar in 5 mm en 8 mm en zijn standaard 1.60 m lang. Wilt u een kortere of juist een langere dan is dat ook mogelijk. Ik maak de lijnen in effen kleuren, maar ook in allerlei leuke kleurencombinaties.

Poppetje van touw
Klant: Enid de Weever

Hiernaast een voorbeeld van de verwerking van 70 meter koord dat vorig jaar door Enid de Weever bij ons werd gekocht. Ze vond het leuk om ons te laten zien wat ze ermee had gedaan en schreef ons het volgende:

Poppetje van touw

Ik vind het leuk om dit te laten zien.Wat je op de foto ziet is mijn oplossing van een opdracht die we op keramiekles kregen. Vorig jaar bracht iemand een stel betonnen kubussen van 15 cm. mee als voetstuk voor een werkstuk. Onze lerares kwam daarop met het idee om een voorwerp dat normaal gesproken heel klein is, op te blazen tot een dwaze grootte. Tentoongesteld op die kleine kubus zou dit effect alleen nog maar versterkt worden. Op millimeterpapier heb ik toen dit gelukspoppetje uitgetekend en het 20 keer vergroot, inclusief de koordjes. Niet alleen had ik nu glazuurproeven te maken, ook de maat en structuur van de koordjes moest bepaald.

Hoe kon ik de diameter van 2,75 cm precies verwezenlijken? Na talloze breiproefjes met diverse materialen wist ik, dat ik een glanzend synthetisch koord moest hebben van zo'n 5 mm dikte.

Bij ons heeft ze dit dus gevonden en wij vinden het resultaat: super!

Touwenlamp

Touwenlamp

Ene Evert Jan bedacht een keimooie huiskamerlamp zoals hij dat noemde maar daarvoor moest Margriet de touwtjes maken. EN zie hieronder het resultaat, weer een hoop tevreden mensen op deze wereld!